Kontakta vår kundtjänst för hjälp med dina frågor

Blanketterna är till för privatkunder såvida inte annat anges. För att kunna läsa blanketterna behöver du Adobe Reader.

Använder du Google Chrome fungerar det inte alltid att fylla i ÅÄÖ i blanketterna, testa då att i stället öppna blanketten i Adobe Reader.

PDF Allmänna villkor
PDF Särskilda villkor mobila tjänster (privat & företag)
PDF Flytt av ADSL-abonnemang
PDF Överlåtelse av abonnemang (privat)
PDF Överlåtelse av abonnemang (företag)
PDF Uppsägningsblankett
PDF Autogiro, anmälningsblankett

E-postfaktura0 kr
E-postfaktura + Autogiro39 kr
Pappersfaktura39 kr
Pappersfaktura + Autogiro39 kr

Mobiltelefoner

Apple

Apple iPhone iOS 3.1 användarhandbok
Apple iPhone iOS 4.3 användarhandbok
Apple iPhone iOS 5.1 användarhandbok
Apple iPhone iOS 6.1 användarhandbok

HTC

HTC Desire HD svensk
HTC Desire svensk
HTC Desire Z
HTC Gratia
HTC Mozart
HTC Trophy
HTC Wildfire
HTC Smart

Nokia

Nokia 2730 Classic UG
Nokia 5230
Nokia C7
Nokia E5
Nokia N8
Nokia X3

Samsung

Samsung B2100
Samsung E1150
Samsung Omnia 7
Samsung Xcover 271

Sonim

Sonim XP3.2 Quest

SonyEricsson

SonyEricsson Hazel
SonyEricsson X10i
SonyEricsson X8 Android 1.6
SonyEricsson Zylo
SonyEricsson x10 mini
SonyEricsson x10 mini Pro

ZTE

ZTE Blade (engelsk)

Surfplattor

Apple

Apple iPad iOS 4 användarhandbok

Samsung

Samsung Galaxy S

ViewSonic

ViewSonic ViewPad 7 (engelsk)


Observera att om du vill vara säker på att ha den senaste versionen av manualen bör du i stället besöka tillverkarens hemsida.

Hur fungerar ADSL?

ADSL är en form av bredbandskommunikation som använder det publika telenätet för att kommunicera med Internet. Man använder samma teleledningar som vid vanlig telefoni och delar på frekvensutrymmet så att det går att ringa samtidigt som du surfar på Internet. Frekvenserna delas upp med en så kallad ADSL-splitter (även känt som Z-filter), som sätts i det första telefonjacket i bostaden. Ovanpå splittern kopplas sedan ADSL-modem och den vanliga telefonen in. En ADSL-splitter medföljer normalt när man köper ADSL-modem. Den är alltid fyrkantig till formen, förväxla ej med en mellanpropp som är rund till formen.
Så fungerar ADSL
Net at Once sitter i NetNod som bredbandsoperatör och utbyter nationell trafik med Telia, Bredbandsbolaget m.fl. Vi ansvarar för utrustning i telestationer på 60 orter i Sverige. Genom dessa kan vi erbjuda billigt bredband, telefoni och andra kommunikationslösningar. Företaget Skanova (ägs av Telia) ansvarar för inkoppling av ADSL i telestationer, kopplingsskåp samt äger telenätet från dessa och ända fram till din fastighet. Fastighetsägaren har ansvar för att ledningar och jack fungerar samt är rätt kopplade.

Byte från delad till hel ledning

Hel ledning är att du enbart har ADSL aktivt i bostaden via kopparnätet. Delad ledning är att du både har ADSL och en fast telefoni aktivt i bostaden via kopparnätet. Om du säger upp telefonen på en delad ledning så blir det en hel ledning, då fakturerar Skanova oss en installationskostnad, detta gör att vi måste fakturera slutkunden 150 kr i en engångskostnad.

Vilka bandbredder kan jag välja på och vad kostar det?

- Via vanliga telejacket kan du välja mellan 2, 8, 24 och 60 Mbit/s. »Se priser
- Med fiber kan du få 10 eller 100 Mbit/s. På vissa områden kan vi även erbjuda gigabit (1000 Mbit/s). » Info
- Inom de olika stadsnäten varierar hastighet och pris. »Stadsnät

Vad är uthastigheten?

Tecknar du 8 eller 24 Mbit är uthastigheten upp till 3 Mbps. För Bredband 60 är uthastigheten upp till cirka 35 Mbps beroende på ledningslängd m.m. För övriga hastigheter är den upp till 1,2 Mbps.

Var köper jag ADSL-modem?

ADSL-modem köper du i en välsorterad datorbutik. Vi säljer modemet D-Link DSL-320T till kunder för endast 495 kr. » Beställ via formulär eller ring oss på 0771-40 44 00.

Vilka modem fungerar?

ADSL följer standarder och i princip skall alla ADSL-modem fungera. Ett tips är att välja ett ADSL-modem av välkänt märke. Ska du ha mer än 8 Mbit/s måste ditt modem stödja ADSL2+. Vill du ha mer än 1,2 Mbit uthastighet måste modemet klara tilläggsstandarden "Annex M".

Hur lång tid tar det innan jag får min uppkoppling?

Det tar 2–4 veckor beroende på hur snabbt Teliabolaget Skanova hinner koppla in dig. Vi kopplar självklart upp dig så fort vi kan.

Vad händer om det inte är tekniskt möjligt att nå upp till angivna
bandbredden p.g.a. avstånd eller kopparkvalitet?

I de fall där det inte är tekniskt möjligt att komma upp i högsta bandbredden får ni den närmaste bandbredden som är möjlig.

Hur beställer jag mitt bredband?

Du beställer direkt på webbsidan, beställ, eller ringer vår säljavdelning på 0771-404 400 (kl 8–17).

Vilken avtalstid är det?

Om inget annat anges är avtalstiden 18 månader med 1 månads uppsägningstid. Specialerbjudande kan förekomma. » Aktuella erbjudanden

Jag ska flytta, hur gör jag?

Skicka in en skriftlig flyttanmälan i god tid till oss. Skriv ut flyttblanketten, fyll i och skicka in.
Har du inte möjlighet att skriva ut blanketten kan du skriva ett brev till oss.


Tider
Meddela oss minst 2–3 veckor före det datum då din telefoni flyttas, annars kan du bli utan ADSL en tid efter du flyttat telefonin. Om du anmäler flytt till oss efter att du flyttat din telefoni kommer du att bli utan ADSL i cirka en månad. Du måste ha beställt flytt av din telefoni innan vi kan begära flytt av ADSL.
TeliaSonera sköter via dotterbolaget Skanova de fysiska in- och urkopplingarna i telefonstationerna, och det är därför de som bestämmer hur lång tid det tar att genomföra en flytt.

Om du har ADSL genom Wexnet måste du kontakta Wexnet och be dem flytta din anslutning till ny adress.

Flyttavgift
Flyttavgiften är 700 kr om du har analog (traditionell) telefoni. Observera att vid hel ledning, dvs ADSL ej kopplat till analogt telefonnummer (t.ex. om du har IP-telefoni), är flyttavgiften normalt 1500 kr i stället för 700 kr om arbete i din fastighet av teletekniker behövs. Krävs inte sådant arbete är kostnaden 700 kr. Arbete i fastigheten krävs när kopplingsvägen hem till dig inte kan fastställas på annat sätt, t.ex. via ett "utflyttarnummer", som är det senaste fasta telefonnummer som funnits i bostaden. Notera att även om du informerar oss om utflyttarnummer finns det ingen garanti att det ändå inte kommer att krävas arbete i fastigheten. Det är Telia som bestämmer reglerna kring detta, och vi kan tyvärr inte påverka detta.

Ditt avtal förlängs alltid med 12 månader efter genomförd flytt.

Observera att om du har ADSL via stadsnät, t.ex. Wexnet/Uppcom/Vetab, kan stadsnätsoperatören ta ut en flyttavgift. Kontakta stadsnätet för mer information, vi kan tyvärr inte redovisa deras kostnader här.


Får jag en skarp IP-adress?

Ja, det ingår fem fasta, skarpa publika IP-adresser i våra fiber- och ADSL-abonnemang. De tilldelas via DHCP. Vill du av någon anledning hellre ha en (1) statisk IP-adress kan vi normalt ordna det mot extra avgift på 20 kr/månad. Observera att annat kan gälla för olika stadsnät.

Måste jag logga in varje gång jag skall ansluta mig?

Nej, det behöver du inte hos oss.

Vad ingår i tjänsten?

Förutom Internetuppkoppling ingår alltid 5 st e-postadresser och 20 MB utrymme på vårt webbhotell. » Aktuella erbjudanden

Hur gör jag om jag vill koppla upp flera datorer?

Lämpligen installerar du en bredbandsrouter eller brandvägg som möjliggör att flera datorer kan använda samma IP-nummer när man surfar på Internet. Samtidigt ger detta dig också ett bra skydd mot obehörig åtkomst av dataresurser.

Hur gör jag för att konfigurera mina e-postadresser som jag har fått från Net at Once?

pdf Följ guiden "Konfiguration av Outlook" som finns på sidan Kundservice → Guider.

Jag kan inte skicka eller ta emot e-post

Av säkerhetsskäl samt för att förhindra spridning av skräppost (spam) måste du använda vår SMTP-server (server för utgående e-post) när du skickar: smtp.netatonce.net är adressen du ska ställa in i din e-postklient (t.ex. Outlook). Om du har en e-postadress hos annan operatör (t.ex. nisse@vivallabredband.se) måste du kontrollera med din e-postoperatör om de tillåter anslutningar från andra uppkopplingar. Läs gärna vår guide "Konfiguration av Outlook" som du finner under Kundservice → Guider.

Kan jag uppgradera tjänsten under avtalstiden?

Ja, kontakta oss på support@netatonce.se eller ring 0771-404 400 så ordnar vi det.

Falska mejl

Då och då cirkulerar det mejl som utger sig för att komma från Net at Once, men som är falska mejl som exempelvis försöker få dig att lämna ut lösenord, etc. Du ska INTE lämna ut ditt lösenord till någon. Läs gärna denna sida för mer information om falska mejl.

Anslutning via Wexnets nät

På vissa orter kan vi erbjuda bredband via Wexnets nät. För att vi ska kunna koppla upp dig måste du först ha ett nätavtal med Wexnet. Det ordnar du enkelt genom att kontakta Wexnet. Du kommer då att få fakturor från Wexnet för själva nätavgiften, och från oss för trafikavgiften. » Prislista Wexnet

Kan jag faxa eller prata i telefon samtidigt som jag är uppkopplad?

Ja, ditt bredband påverkar inte alls din telefon eftersom det rör sig om två separata nät.

Kostar det mer ju mer jag surfar?

Nej. Det finns ingen rörlig kostnad, t.ex. minutkostnad eller pris per megabyte (gäller ej mobila tjänster).

Jag har bytt nätverkskort och nu kan jag inte använda Internet längre. Vad är fel? (Detta gäller endast våra egna LAN-områden)

Du måste rapportera den nya MAC-adressen (kortadressen) till Net at Once (gäller ej på områden med nya tjänster). Under Kundservice → Guider finns en guide som förklarar hur du får fram din MAC-adress i datorn. Har du en router är det routerns MAC-adress vi ska ha.

Vad behöver jag för utrustning för att kunna använda bredbandsuppkopplingen?

Förutom en dator behöver du ett nätverkskort (Ethernet-kort) samt en nätverkskabel av lämplig längd. Nätverkskabeln skall vara så kallat rak och av typen kategori 5E eller bättre. Använder du trådlöst modem måste datorn ha utrustning som kan ta emot signalen.
Det kan du köpa i närmaste datorbutik.

Måste jag skriva in IP, DNS och Gateway själv?

Nej, alla nya ADSL-kunder erhåller all information via DHCP. Många av våra äldre ADSL-kunder använder dock fortfarande fast IP-adress, de måste själva ställa in adresserna. Har du LAN-abonnemang får du dina uppgifter automatiskt via DHCP.

DNS-servrar

Våra DNS-servrar är 217.10.96.5 och 217.10.96.25.

Får jag en fast IP-adress?

Normalt får man 5 skarpa adresser via DHCP (Net at Once ADSL och fiber). Fråga oss för mer info. Du kan även välja att i stället ha 1 fast IP-adress för 20 kr/mån.

Jag har Windows och Internet Explorer. När jag startar Internet Explorer får jag upp ett fönster om att ringa upp en fjärranslutning. Vad är fel?

Välj Visa→Alternativ→Anslutning i Internet Explorer och ställ in: Ring aldrig upp en fjärranslutning.

Vilken typ av nätverkskabel skall användas mellan Nätverkskortet och Bredbandsuttaget i väggen?

En TP-kabel CAT 5 E av typen UTP (Oskärmad). Skärmade kablar av typen STP går också bra, men de är dyrare. Det är också viktigt att kablen inte är korsad utan RAK.

Hur kan jag ta emot min faktura?

Du kan ta emot den på papper, då tillkommer en administrativ avgift på 39 kr per tillfälle. Du kan även välja e-postfaktura, då slipper du avgiften. E-postfaktura innebär att vi skickar fakturan som en PDF-fil till dig på en e-postadress som du uppger till oss. Tänk på att om du eller din e-postleverantör har spamfilter (skräppostfilter) riskerar vårt mejl att rensas bort. Logga in på Mina Sidor och beställ e-postfaktura.

När kommer fakturan?

Vi fakturerar månadsvis i förskott när det gäller fasta månadsavgifter. Exempelvis så skickar vi den 1 juni faktura som gäller för juli månad. Om beloppet som ska faktureras understiger 100 kr väntar vi med att skicka fakturan tills beloppet överstiger 100 kr exklusive administrativ avgift.

Kan jag ha kvar min e-post efter bredbandet är uppsagt?

Normalt försvinner mejladresser du har med oss (något@netatonce.net) när din avtalstid upphör. Men du kan välja att behålla e-postadresserna mot en avgift på 25 kr/mån. Du kan då komma åt mejlen oavsett vad du har för bredband. Men observera att vi inte kan tillhandahålla server för utgående e-post om du inte har vårt bredband, utan du får använda din bredbandsoperatörs SMTP-server.

Frågor om modem eller retur av utrustning

Klicka här för information om de olika modem och telefoniboxar vi lånar ut till våra kunder, och hur det fungerar med retur.

Vad är den administrativa avgiften?

Det beror på hur du tar emot fakturan. Här ser du dina alternativ:
E-postfaktura0 kr
E-postfaktura + Autogiro39 kr
Pappersfaktura39 kr
Pappersfaktura + Autogiro39 kr

Med hjälp av programmet TeamViewer kan vår kundtjänst fjärrstyra din dator. Detta är mycket användbart när vi behöver visa dig hur man t.ex. gör en inställning i din dator. För att starta programmet, klicka på länken nedan och välj att köra programmet.

Ladda hem Windows-versionen Ladda hem Mac-versionen
Ladda hem din version av fjärrhälp, välj OS X-versionen om du använder en Mac-dator eller välj Windows-versionen om du använder Windows.

Ekonomi

Du kan kontakta vår ekonomiavdelning på 0771-40 44 00 (kl 13–16) eller mejla till ekonomi@netatonce.se.

Här följer lite vanliga frågor och svar.

Allmänna uppgifter

Plusgiro: finns ej från dec 2013, vänligen använd Bankgiro.
Bankgiro: 5078-2168
IBAN: SE9880000816959343757648
SWIFT/BIC: SWEDSESS
Momskod: SE556506349101
Organisationsnummer: 556506-3491

Hur ofta kommer fakturan?

Fasta avgifter faktureras varje månad i förskott. Exempel: den 1 juni skickar vi faktura som gäller juli månad. Rörliga avgifter, t.ex. samtalsavgifter, faktureras i efterskott. Observera att vissa samtal, främst betalsamtal, prissätts inte av oss, vilket betyder att du kan få faktura för enstaka betalsamtal ett par månader efter du ringt det. Observera att om beloppet som ska faktureras understiger 100 kronor väntar vi tills beloppet överstiger 100 kr.

Kan jag betala via Autogiro?

Ja, det går bra. Fyll i denna blankett (PDF) och skicka in till oss så ordnar vi det. Du kan även anmäla dig via din Internetbank.

Vad är den administrativa avgiften?

Det beror på hur du tar emot fakturan. Här ser du dina alternativ:
E-postfaktura0 kr
E-postfaktura + Autogiro39 kr
Pappersfaktura39 kr
Pappersfaktura + Autogiro39 kr