Bredband via Wexnet

Kampanj

Beställ senast 30 September 2015 så får du tre fria månader på ditt bredband. Väljer du kampanjen gäller dessa priser.

» 10 Mbit50 kr/mån
» 100/10 Mbit69 kr/mån
» 100/100 Mbit119 kr/mån

Bindningstid: 12 månader. Vill du inte ta del av kampanjen gäller ordinarie priser, se nedan.
Wexnet

Wexnet är ett stadsnät huvudsakligen i Alvesta och Växjö kommun. Levererar främst ADSL på landsbygden och fiber i tätorter. De har ett ADSL- och fibernät som vi kan leverera våra bredbands- och telefonitjänster genom. Läs mer om Wexnet på deras hemsida.

Observera att som kund hos Wexnet betalar du 199 kr/mån för en ADSL-uppkoppling till Wexnet, eller 150 kr/mån för en fiberuppkoppling. Detta är pengar som Wexnet fakturerar dig via Växjö Energi AB (VEAB).

Utöver Wexnets avgift tillkommer sedan kostnaden för de tjänster du väljer, t.ex. bredband, telefoni eller digital-tv. Bindningstid: 3 månader. Dock 12 månader om du väljer vårt kampanjerbjudande.

Prislista ADSL

» 8 Mbit65 kr/mån
» 24 Mbit84 kr/mån

Prislista Fiber

» 10 Mbit50 kr/mån5 dynamiska IP
» 50 Mbit100 kr/mån1 statisk IP
» 100/10 Mbit74 kr/mån5 dynamiska IP
» 100 Mbit129 kr/mån5 dynamiska IP
» 100 Mbit158 kr/mån1 statisk IP
» 100 Mbit178 kr/mån5 statiska IP

Internet+ (endast vissa bostäder)

» 200 Mbit189 kr/mån1 statisk IP
» 200 Mbit238 kr/mån5 statiska IP
» 500 Mbit349 kr/mån1 statisk IP
» 500 Mbit398 kr/mån5 statiska IP
Observera att 200 och 500 Mbit inte går att välja i Wexnets registreringsportal. Om du vill ha 200 eller 500 Mbit, registrera dig då på 100 Mbit i Wexnets registreringsportal, och kontakta sedan oss så flyttar vi snabbt över dig på den hastighet du vill ha.

Detta ingår

  • Upp till 5 IP-adresser via dynamisk eller statisk IP
  • 5 e-postadresser
  • Webbmejl och POP/IMAP-mejl (40 MB/adress)
  • Hemsideutrymme 20 MB
  • Kundtjänst och teknisk support via telefon eller mejl
  • Ingen inloggning för bredbandet krävs

Du kan även välja till säkerhetspaketet PC Protection 2013 (anti-virus & brandvägg) från F-Secure för 39 kr/mån.


Hur kommer jag igång?

Om du har Wexnet Fiber i din bostad behöver du inte göra någon beställning till oss. I stället aktiverar du enkelt din anslutning själv via Wexnets registreringsportal. Först får du teckna nätavtal med Wexnet, därefter kan du välja oss som tjänsteleverantör. Sedan fungerar ditt bredband direkt. Skulle du stöta problem är du givetvis välkommen att kontakta oss.

Om du ska ha ADSL via Wexnet fungerar det lite annorlunda. Då bör du kontakta Wexnet och teckna skriftligt nätavtal ADSL med dem. Därefter påbörjar Wexnet inkopplingen som kan ta cirka 2 veckor. När den är klar bör du kunna komma åt registreringsportalen precis som via fiber.

Hur byter jag från annan operatör?

Vi rekommenderar att du säger upp din nuvarande operatör (t.ex. Telia, Blixtvik, etc) och tar reda på vilket datum de kopplar ner din tjänst. Den dag då de kopplar ner dig kommer du att slussas till Wexnets registreringssida där du får välja en ny operatör. Vi kan tyvärr inte sköta bytet åt dig.

Vad innebär statisk eller dynamisk IP-adress?

Dynamisk IP-adresstilldelning är det vanligaste för privatuppkopplingar. Alla datorer och routrar är från början inställda på att använda dynamisk IP-adress ("DHCP"). Statisk IP betyder att du måste ställa in IP-adressen i den dator eller router som du ansluter till Internet. Är du osäker kan du tryggt välja 5 dynamiska IP-adresser. På ADSL är det alltid dynamisk IP.

Kan jag få mer än 100 Mbit?

Inte alla bostäder är förberedda för hastigheter högre än 100 Mbit/s. Wexnet kallar dessa snabbare tjänster för Internet+. Kontakta oss eller Wexnet om du vill veta om vi kan leverera till just dig.